- Wij leveren en installeren alleen A-merken!

Airco kopen

De airco wordt vakkundig geïnstalleerd door onze gecertificeerde medewerkers.

Welke aircosystemen zijn er?

5/5

Wij helpen jou bij de keuze voor een geschikte airco

Airco kopen zodat u een top airco systeem in huis heeft

Hoe werkt een airco?

Een airco bestaat vrijwel altijd uit twee units: een binnen-unit en een buiten-unit. Om de ruimte in uw woning te koelen onttrekt de binnen-unit warmte uit de lucht en de buiten-unit voert de overtollige warmte af aan de buitenlucht. Via het koudemiddel in de airco wordt de overtollige warmte of koeling getransporteerd.

Een airco kan óók verwarmen

Vaak denkt men dat een airco er alleen is om de woning te koelen, maar vrijwel elke moderne airco kan ook verwarmen. Door het koelproces om te draaien koelt de buiten-unit de buitenlucht en komt er door de binnen-unit aangename warme lucht uw woning in.Het verwarmen van de ruimte in uw woning met een airco is ook nog eens energiezuinig door het relatief lage elektriciteitsverbruik en doordat u met dit proces geen gas verbruikt.

Maatvoering

De indeling, grootte en locatie van je huis kunnen bepalen welke airco unit de juiste is voor jou.

Airco kopen? Welke airco systemen zijn er voor je huis?

Hoe werkt een airco voor thuis?

Voordat je de juiste airco kiest, helpt het te begrijpen hoe de verschillende airco systemen werken. In tegenstelling tot wat je mogelijk denkt, werkt een airco voor thuis niet door koude lucht in je huis te blazen. Het werkt eerder als een koelkast, door warme lucht te onttrekken en de lucht die al door de koelleidingen is gegaan te hercirculeren. Aangezien de lucht tot een vloeistof wordt gecondenseerd, wordt de warmte verwijderd en blijft er enkel koude lucht over.

Wat is een multi split airco?

Van alle airco systemen is de multi split airco de meest voorkomende. Een multi split airco is een vast airco systeem dat bestaat uit minimaal twee delen, te weten een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Het systeem werkt op basis van koelvloeistof dat wordt rondgepompt via leidingen tussen de binnen- en buitenunit.

Een multi split airco zorgt ervoor dat warmte wordt onttrokken aan de binnenlucht en wordt afgegeven aan de buitenlucht. Het systeem maakt gebruik van koelvloeistof om de warme lucht mee af te koelen. Naast koelen, kan je met deze airco systemen ook ruimtes verwarmen, ventileren of ontvochtigen. De binnenunit(s) kun je in verschillende ruimtes in huis plaatsen, waardoor je meerdere ruimtes tegelijkertijd kunt koelen. De buitenunit wordt buitenshuis gemonteerd, bijvoorbeeld op het dak of aan de gevel.

Voor elk huis of kantoor hebben wij passende airco systemen

Airco kopen? Wij geven graag advies over welk airco systeem het meeste geschikt is voor uw woning of kantoor

Airco kopen

Airco kopen? Wat is de meest populaire airco voor thuis?

Er zijn verschillende airco’s om uit te kiezen, van splitsystemen tot raamunits.

Airco vloermodellen

Airco vloermodellen zijn de eenvoudigste airconditioners voor thuisgebruik op de markt. Je kunt een draagbare airconditioner in een kamer zetten die je wilt afkoelen en deze aansluiten op het dichtstbijzijnde stopcontact. Je zult het apparaat wel naast een open raam moeten plaatsen, waar de slang doorheen kan, en je hebt mogelijk ook een bakje nodig om het condenswater op te vangen.

Multi split airco

Een multi split airco bestaat uit twee apparaten: een binnen unit binnen je huis en een buiten unit buiten. Deze multi split airco's units beschikken bij elke binnen unit een individuele klimaatregeling.

Wat is op dit moment de beste airco?

Uit de laatste consumentenbond test kwam de LG Dualcool Prestige split unit als beste uit de test, met een testscore van maar liefst 8,1. De multi split airco heeft een zeer hoog koelrendement, zodat je in de aller warmste dagen nog steeds kan genieten van een heerlijk verkoelde woning en bij koude dagen kunt genieten van een heerlijk verwarmt huis.

Is uw airco aan onderhoud toe?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

Elk apparaat heeft onderhoud nodig en dit is natuurlijk niet anders dan voor een airco. Wij kunnen alles voor u uit handen nemen en zorgen dat u vele jaren plezier hebt aan uw airco.

Airco onderhoud

Erwin van Gerven

Specialist in aircosystemen

“Met een team van deskundige en professionele adviseurs helpen wij je graag verder met een offerte of een adviesgesprek over de diverse airco systemen.”

Aircosystemen

- App

Slimme regeling, waar je ook bent!

Vanaf je mobiele telefoon via een app je airco bedienen

Airco Installatie Best is dé specialist in levering, montage en onderhoud van airco's
    Add a header to begin generating the table of contents
    Scroll naar boven