- Wanneer een airco

Bij hoge temperaturen geeft het gebruik van een airco bij mensen met luchtwegklachten doorgaans veel verlichting.

Een airco is niet alleen nuttig in de zomer, maar ook in koude en natte jaargetijden als verwarming. Airco’s onttrekken vocht aan de lucht. Gebruik de airco gewoon het hele jaar door. 

Voordelen van een airco!

5/5

Wanneer een airco?

Een airco geeft veel comfort

Is een airco verstandig?

Een airconditioning kan comfort geven op zeer warme dagen, mits je er op een verstandige manier mee omgaat. Meestal is het niet nodig om een airco te gebruiken, maar bij langdurig erg hoge temperaturen geeft het gebruik ervan bij mensen met luchtwegklachten doorgaans wel veel verlichting.

Wat is goedkoper verwarmen met gas of airco?

Eén kuub gas kost momenteel rond de € 1,50. De kosten voor 1KW ligt rond de € 0,40. Verwarmen met één airco unit kost rond de 1KW per dag, waarbij de kosten rond de € 0,35 per uur ligt.

Is het slim om met airco te verwarmen?

Ja, een huis verwarmen met airco is energiezuiniger dan met een traditionele cv-ketel, aangezien de traditionele cv-ketel minder snel op temperatuur is en meer energie vraagt. Daardoor is het zeker rendabel en is het dus goedkoper dan de gewone verwarming.

Denk bij een airco ook eens aan zonnepanelen

Wat zijn de nadelen van een airco?

Nadelen airco op een rijtje

Een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan zorgen voor verkoudheid. Bij slecht onderhoud kunnen klachten ontstaan zoals vieze luchtjes en gezondheidsklachten. Een onderhoudscontract brengt extra kosten met zich meemt hoewel een cv ook onderhoud met zich meebrengt.

Nadelen airco verwarming

Dat kan slecht zijn voor je energierekening als deze energie wordt opgewekt met fossiele brandstof via het stroomnet. Dit kun je wel grotendeels compenseren met zonnepanelen op je dak. Hierdoor zijn de energiekosten uiteindelijk laag.

Kun je airco als hoofdverwarming gebruiken?

Hoewel je een airco meestal toepast als bijverwarming, kan een airco gebruikt worden als hoofdverwarming in een woning.

Kun je met een airco verwarmen bij vorst?

Geen zorgen, ook dan kant de airco nog steeds verwarmen. Het koudemiddel dat in de airco wordt gebruikt, heeft namelijk een kookpunt dat ver beneden de 0° Celsius ligt. Hierdoor zal de airco zelfs bij buitentemperaturen van -15° C nog steeds blijven verwarmen.

Wanneer een airco voor je huis, gewoon altijd doen!

Wij geven graag advies over welke airconditioner

Wanneer een airco

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor airco onderhoud

Elk apparaat heeft onderhoud nodig en dit is natuurlijk niet anders dan voor een airco. Wij kunnen alles voor u uit handen nemen en zorgen dat u vele jaren plezier hebt aan uw airco.

Airco onderhoud

Airco Installatie Best gaat voor kwaliteit en service

Certificaten en normeringen

Bij Airco Installatie Best hechten we veel waarde aan veilig werken en willen we hoge kwaliteit leveren. Daarom zijn we in het bezit van het certificaat F-gassen voor ondernemingen. Niet ieder bedrijf mag zomaar een airco installeren. Als airco monteur moet je hier een geschikt F-gassen certificaat voor hebben.

Erwin van Gerven

Aircospecialist

“Met een team van deskundige en professionele adviseurs helpen wij je graag verder met een offerte of een adviesgesprek aan de keukentafel.”

Airco Installatie Best specialist in montage en onderhoud
    Add a header to begin generating the table of contents

    - App

    Veel airco systemen hebben een slimme regeling, waar je ook bent!

    Vanaf je mobiele telefoon je airconditioner bedienen

    Scroll naar boven