- Split vs multi split airco

Wat is het verschil tussen een split vs multi split airco

Bij uw keuze wilt u van te voren graag meer weten wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen split vs multi split airco. Wij leggen het u uit.

Split vs multi split airco wat zijn de voordelen en nadelen?

5/5

Wij helpen jou bij de verschillen te ontdekken bij de diverse aircosystemen

Wat zijn de verschillen tussen een split vs multi split airco

split airco vs multi split airco

Een split airco bestaat uit twee hoofdonderdelen: de binnenunit, die de lucht koelt, en de buitenunit, die warmte afvoert. Het ‘split’ gedeelte verwijst naar het feit dat deze systemen uit twee delen bestaan. Ze zijn ideaal voor het koelen van één ruimte of een beperkt gebied.

Een multi split airco daarentegen werkt op een vergelijkbare manier, maar heeft meerdere binnenunits die verbonden zijn met één buitenunit. Met andere woorden, het kan meerdere ruimtes of zones koelen met behulp van slechts één grotere buiteneenheid. Dit is handig als je meerdere kamers in je huis wilt koelen, maar niet wilt investeren in individuele buitenunits voor elke kamer.

Dus het belangrijkste verschil tussen beide is dat een split airco slechts één binnen- en buitenunit heeft, terwijl een multi split airco meerdere binnenunits heeft die allemaal zijn aangesloten op één buitenunit.

Bekijk ons onderhoudsplan

Wij helpen jou bij de keuze voor een airco, split vs multi split airco, wat is de beste voor uw leefomgeving

Hoeveel binnenunits kan je aansluiten op een multi split airco

Het aantal binnenunits dat je kunt aansluiten op een multi-split airconditioner kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de capaciteit van de buitenunit. Over het algemeen kunnen multi-split systemen echter worden geconfigureerd om tussen de twee en negen binnenunits aan te sluiten op één buitenunit. Sommige geavanceerde systemen kunnen zelfs nog meer binnenunits ondersteunen, maar dit hangt af van de fabrikant en de technische specificaties van het systeem.

Er moet wel rekening gehouden worden bij zeer grote buiten units of de stroomgroep dit aankan daar er vaak meerdere apparaten op 1 groep zijn aangesloten. Bij een zeer grote buiten unit is het vaak nodig om een aparte groep voor deze buiten unit aan te leggen.

Bij buiten units waarbij slechts 2 binnen units zijn aangesloten is dit meestal niet nodig daar de stroomgroep hiervoor voldoende capaciteit heeft.

Voor elk huis een oplossing

Wij geven graag advies over split airco vs multi split airco

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor airco onderhoud

Elk apparaat heeft onderhoud nodig en dit is natuurlijk niet anders dan voor een airco. Wij kunnen alles voor u uit handen nemen en zorgen dat u vele jaren plezier hebt aan uw airco.

Airco onderhoud

Wij gaan voor kwaliteit

Certificaten en normeringen

Bij Airco Installatie Best hechten we veel waarde aan veilig werken en willen we hoge kwaliteit leveren. Daarom zijn we in het bezit van het certificaat F-gassen voor ondernemingen. Niet ieder bedrijf mag zomaar een airco installeren. Als airco monteur moet je hier een geschikt F-gassen certificaat voor hebben.

Erwin van Gerven

Aircospecialist

“Met een team van deskundige en professionele adviseurs helpen wij je graag verder met een offerte of een adviesgesprek aan de keukentafel.”

- App

Veel airco systemen hebben een slimme regeling, waar je ook bent!

Vanaf je mobiele telefoon je airconditioner bedienen

Airco Installatie Best is de specialist voor split airco en multi split airco
    Add a header to begin generating the table of contents
    Scroll naar boven