- Multi split airco modellen

Met één systeem verwarm of verkoel je meerdere ruimtes

Airco Installatie Best is dé specialist in levering, montage en onderhoud van airco’s onder één dak.
  Add a header to begin generating the table of contents

  Waarom een multi split airco?

  Multi split modellen

  Voor elk huis een oplossing

  Multi split airco
  LG MU

  Multi split airco
  Daikin

  Multi split airco
  Tosot MTS

  Wat is het verschil tussen split en multi split airco?

  Verschil tussen split en multi split

  Een split airco bestaat uit één binnenunit die is verbonden met één buitenunit. Dit betekent dat één binnenunit één specifieke ruimte kan koelen of verwarmen. Een multisplit airco daarentegen heeft meerdere binnenunits die worden aangesloten op één vaak grotere buitenunit.

  Is het rendabel om met een multi split te verwarmen?

  Ja, een huis verwarmen met multi split is veel energiezuiniger dan met een cv-ketel aangezien deze veel meer energie vraagt. Daardoor is het zeker rendabel en is het dus veel goedkoper dan de gewone verwarming.

  Hoe wordt een multi split aangesloten?

  Als je een multi split laat installeren, dan sluit je meestal meerdere binnenunits aan op één buitenunit. In het geval van twee binnenunits op één buitenunit spreken we van een dubbele split airco (ook wel duo split airco). Op 1 buitenunit kan je tot wel 9 binnenunits aansluiten, afhankelijk van de fabrikant.

  Heb je voor een multi split een extra stroom groep nodig?

  Voor één multi split is er geen aparte groep nodig. Als richtlijn kunt u het volgende aanhouden: een 2,5kW airco heeft ongeveer 700 Watt nodig, een 3,5kW airco ongeveer 900 Watt en een 5kW airco ongeveer 1,4kW. Zorg ervoor dat de elektrische groep minimaal deze hoeveelheid stroom kan leveren om problemen te voorkomen.In de meeste gevallen geeft dit dus geen problemen.

  Kan een airco op een gewoon stopcontact?

  Een airco met een koelcapaciteit van 5kW heeft een aansluitwaarde van rond de 1,5kW, ver beneden het maximum wat op een gangbaar stopcontact kan. Ofwel dit geeft geen problemen.

  Kun je met een airco verwarmen als het vriest?

  Ook dan verwarmt de airco nog steeds. Het koudemiddel dat in de airco wordt gebruikt, heeft namelijk een kookpunt dat ver beneden de 0° Celsius ligt. Hierdoor zal de airco zelfs bij buitentemperaturen van -15° C nog steeds blijven verwarmen.

  Wat is de zuinigste multi split airco?

  Wilt u een duurzame en energie zuinige airco? Wij adviseren dan altijd een multi split airco A+++. Een multi split is vergeleken met een mobiele airco stiller, energiezuiniger en biedt veel meer koelcapaciteit. Een split airco is een vast wandmodel dat bestaat uit één buitenunit en één of meer binnenunits.

  Is verwarmen met airco gezond?

  Longspecialisten zijn het er al langer over eens: een goede multi split airconditioning is eigenlijk helemaal niet ongezond. Je kunt er dan ook niet ziek van worden.

  Ook voor uw huis of kantoor hebben wij een oplossing

  Wij geven graag advies over welke airco voor uw huis of kantoor

  Airco wandmodellen

  Wij gaan voor kwaliteit

  Certificaten en normeringen

  Bij Airco Installatie Best hechten we veel waarde aan veilig werken en willen we hoge kwaliteit leveren. Daarom zijn we in het bezit van het certificaat F-gassen voor ondernemingen.

  Bekijk onze service

  Vergeet het airco onderhoud niet!

  Elk apparaat heeft onderhoud nodig en dit is natuurlijk niet anders dan voor een airco. Wij kunnen alles voor u uit handen nemen en zorgen dat u vele jaren plezier hebt aan uw airco.

  Airco onderhoud

  Erwin van Gerven

  Wij zijn specialist in airco's

  “Met een team van deskundige en professionele adviseurs helpen wij je graag verder met een offerte of een adviesgesprek aan de keukentafel.”

  - App

  Stel van te voren de gewenste temperatuur in, waar je ook bent!

  Vanaf je mobiele telefoon je airconditioner bedienen

  Scroll naar boven