- Hoe werkt een airco?

Wij leggen het u graag uit

Bij uw keuze wilt u van te voren graag meer weten wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Wij leggen het u uit.

Waarom een airco?

5/5

Een airco is eigenlijk een soort omgekeerde koelkast

Hoe werkt een airco?

Een airconditioner werkt volgens het principe van warmteoverdracht en koeling door middel van een speciale koelvloeistof. Hier is een beknopte uitleg van hoe een typische split-type airconditioner werk.

Verdamping en compressie van koelmiddel

Het proces begint in de binnenunit, waar een compressor het koelmiddel comprimeert, waardoor de druk en de temperatuur toenemen.

Warmteafvoer

Het hete, samengeperste gas stroomt door de condensor, die zich in de buitenunit bevindt. Hierdoor wordt de warmte van het gas afgevoerd naar de buitenlucht, waardoor het koelmiddel condenseert en verandert in een vloeistof.

Warmteafvoer

Het hete, samengeperste gas stroomt door de condensor, die zich in de buitenunit bevindt. Hierdoor wordt de warmte van het gas afgevoerd naar de buitenlucht, waardoor het koelmiddel condenseert en verandert in een vloeistof.

Uitbreiding van koelmiddel

De vloeistof stroomt vervolgens door een expansieklep of capillair, waar het snel uitzet en afkoelt. Hierdoor wordt het koelmiddel een koud, laagdruk gas.

Met een airco haal je een stukje comfort in huis

Hoe werkt een airco?

Koeling van de lucht

Het koude gas stroomt door de verdamper in de binnenunit, waar het de lucht uit de kamer afkoelt. De ventilator in de binnenunit blaast vervolgens de gekoelde lucht terug de ruimte in.

Herhaling van het proces

Het koelmiddel keert terug naar de compressor in de buitenunit en het hele proces begint opnieuw.

Dit cyclische proces zorgt ervoor dat warme lucht uit de ruimte wordt verwijderd en gekoelde lucht wordt teruggevoerd, waardoor de temperatuur en vaak ook de vochtigheid in de kamer worden gereguleerd.

Voor elk huis een oplossing

Wij geven graag uitleg over de werking van een airco

Airco wandmodellen

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor airco onderhoud

Elk apparaat heeft onderhoud nodig en dit is natuurlijk niet anders dan voor een airco. Wij kunnen alles voor u uit handen nemen en zorgen dat u vele jaren plezier hebt aan uw airco.

Hoe werkt een airco

Wij gaan voor kwaliteit

Certificaten en normeringen

Bij Airco Installatie Best hechten we veel waarde aan veilig werken en willen we hoge kwaliteit leveren. Daarom zijn we in het bezit van het certificaat F-gassen voor ondernemingen. Niet ieder bedrijf mag zomaar een airco installeren. Als airco monteur moet je hier een geschikt F-gassen certificaat voor hebben.

Erwin van Gerven

Aircospecialist

“Met een team van deskundige en professionele adviseurs helpen wij je graag verder met een offerte of een adviesgesprek aan de keukentafel.”

- App

Veel airco systemen hebben een slimme regeling, waar je ook bent!

Vanaf je mobiele telefoon je airconditioner bedienen

Airco Installatie Best is de specialist voor split airco en multi split airco
    Add a header to begin generating the table of contents
    Scroll naar boven